PEC legt zich neer bij verlies en laat VAR-moment voor wat het is

12 mei 2022, 11:31

PEC Zwolle gaat, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen rechtszaak aanspannen tegen de omstreden VAR-beslissing in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Een doelpunt van Gervane Kastaneer werd vorige week zaterdag onterecht afgekeurd wegens buitenspel. 

Woensdagavond viel definitief het doek voor PEC Zwolle. De ploeg van Dick Schreuder ging met 2-0 onderuit tegen Sparta Rotterdam en kan rechtstreekse degradatie daardoor niet meer ontlopen. Daarmee komt er na tien jaar voorlopig een einde aan het huwelijk tussen PEC Zwolle en de Eredivisie. Maar daar leek de degradant zelf nog een stokje voor te willen steken. Na het laatste fluitsignaal gaf technisch manager Mike Willems tegenover RTV Oost namelijk aan dat de club overweegt om een rechtszaak aan te spannen tegen de beslissing van videoscheidsrechter Bas Nijhuis tijdens het thuisduel met FC Utrecht. 

Lees ook: PEC Zwolle overweegt degradatie aan te vechten met rechtszaak

Nijhuis trok immers de verkeerde lijn, waardoor een doelpunt van Kastaneer onterecht werd afgekeurd. PEC Zwolle kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor liep het twee dure punten mis. PEC Zwolle zelf heeft nu echter duidelijkheid gegeven over de situatie. ''Voor alle vragen rondom het VAR-moment PEC Zwolle - FC Utrecht. We hebben direct na die wedstrijd de mogelijkheden onderzocht voor eventuele actie, maar besloten dat niet te doen'', schrijft de club op Twitter. Ze legt zich neer bij haar degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. ''We nemen ons verlies, richten ons op en doen er alles aan om volgend jaar direct terug te komen.'' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen