PEC geeft niet op en overweegt rechtszaak aan te spannen na degradatie

PEC geeft niet op en overweegt rechtszaak aan te spannen na degradatie

11-05-2022 23:28 Laatste update: 23:43
180

Opmerkelijk nieuws van RTV Oost: PEC Zwolle overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de beslissing van Bas Nijhuis in de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Mike Willems, technisch manager van de degradant, bevestigt dat.

PEC werd afgelopen weekend de dupe van onoplettendheid van Nijhuis, die als VAR fungeerde. Gervane Kastaneer maakte de 1-1, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Nijhuis bleek echter de verkeerde lijn te hebben getrokken. PEC sleepte daarna nog wel een gelijkspel uit het vuur, maar had daar weinig aan omdat de concurrentie in de kelder van de Eredivisie wél won.

De beslissing zit PEC op z'n zachtst gezegd niet lekker. Volgens RTV Oost heeft de Zwolse club al 'de eerste lijntjes uitgezet' om een rechtszaak aan te spannen. De ploeg van trainer Dick Schreuder degradeerde woensdagavond uit de Eredivisie door een 2-0 nederlaag tegen Sparta, maar weigert dus de witte vlag te hijsen.

Na afloop bevestigde technisch manager Mike Willems de plannen. "Ik heb net nog een aantal telefoontjes gepleegd. We hebben voor deze wedstrijd een aantal mensen erop gezet om het voor ons te bekijken. Er is ook contact geweest met de KNVB. Zo strijdbaar als ik ben, zeker nu, wil ik de komende dagen nog wel bekijken of we daar werk van kunnen maken."

"Ik weet niet of het hoop is, maar ik wil niet dat ons onrecht wordt aangedaan", aldus Willems. "Dat gevoel hebben we nu wel. Het was geen interpretatiefout, maar een technische fout. Die niet gemaakt mocht worden."