NOS Voetbal

AZ verspeelt in hectische slotfase bij Utrecht kans op plek vier

Bekijk hier de samenvatting van FC Utrecht - AZ

AZ heeft de strijd om plek vier, die recht geeft op de voorrondes voor de Conference League, definitief verloren. Tegen FC Utrecht werd het woensdagavond 2-2. FC Utrecht staat zevende en is al een tijdje verzekerd van de play-offs om Europees voetbal.

De Alkmaarders schoten dankzij de tandem Karlsson-Pavlidis uit de startblokken. Jesper Karlsson pikte na ruim tien minuten een afgeslagen schot op en gaf de bal voor op de Griek, die alleen maar binnen hoefde te tikken. Luttele minuten later was het weer raak voor Vangelis Pavlidis. Ditmaal kopte hij een hoge voorzet van Karlsson binnen.

FC Utrecht deed tien minuten voor rust nog wel wat terug. Sander van de Streek kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en schoot de bal achter AZ-doelman Vindahl Jensen.

Willem Janssen speelde zijn laatste eredivisiewedstrijd in de Galgenwaard

Na rust kreeg FC Utrecht mogelijkheden op de gelijkmaker, die uiteindelijk in extremis ook kwam. Tasos Douvikas kreeg de bal voor de voeten en tikte de bal van dichtbij binnen. Hierdoor werd het toch nog een feestelijke avond in de Galgenwaard. Hier leek het lang niet op. De wedstrijd werd vlak voor het einde namelijk nog stilgelegd, omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid.