FC Twente dankt FC Utrecht en gaat Europa in ten koste van AZ

11 mei 2022, 22:13

FC Twente heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans won zelf met 3-0 van FC Groningen en zag directe concurrent AZ met 2-2 gelijkspelen op bezoek bij FC Utrecht. Zodoende kan Twente de vierde plek niet meer verliezen.

FC Twente - FC Groningen 3-0

Het was een speciale avond voor de thuisploeg in de Grolsch Veste. Aan het begin van de wedstrijd werd er stilgestaan bij het plotseling overlijden van de 29-jarige voormalig FC Twente-speler Jody Lukoki. In de 29eminuut kwamen de Twentenaren op voorsprong na goed combinatiespel met Václav Cerny als eindstation: 1-0. Ook bij het vieren van het doelpunt was er aandacht voor Lukoki.

FC Utrecht - AZ Alkmaar 2-2

AZ Alkmaar kwam al vroeg op voorsprong in de Galgenwaard. In de twaalfde minuut kon Evangelos Pavlidis de voorzet van Jesper Karlsson gemakkelijk binnenschieten: 0-1. Nog geen drie minuten later kopte Pavlidis zijn tweede van de avond binnen na een geode voorzet van opnieuw Karlsson, 0-2. Net voor rust produceerde Sander van de Streek de aansluitingstreffer door de bal diagonaal achter doelman Peter Vindahl te knallen: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen