Schreuder stuurde Nijhuis geen appje: 'Overduidelijke fout, maar ben niet zo'

Schreuder stuurde Nijhuis geen appje: 'Overduidelijke fout, maar ben niet zo'

11-05-2022 14:46 Laatste update: 15:21
32

Als PEC Zwolle woensdagavond verliest bij Sparta is degradatie een feit, maar toch gelooft trainer Dick Schreuder nog vol in handhaving. De oefenmeester laat zich ook uit over de aanvallende speelstijl van PEC en de opvallende fout van VAR Bas Nijhuis tegen FC Utrecht.

Voor PEC is het duel bij Sparta van woensdagavond cruciaal. Dat komt mede door de fout van Nijhuis in het duel met Utrecht. Als VAR-arbiter trok hij een verkeerd lijntje, waardoor de 1-0 van PEC ten onrechte werd afgekeurd. Schreuder heeft echter geen contact gezocht met Nijhuis. "Nee, dat lost ook niks op", vertelt hij tegenover Voetbal International.

"Koen (de woordvoerder van PEC, red.) zei direct na de wedstrijd al: hou er rekening mee dat er iets niet goed is gegaan. Ik ben sowieso niet zo", gaat Schreuder verder. "Ik denk dat veel mensen voor mij gesproken hebben. Het was een overduidelijke fout. We weten allemaal dat het niet helpt en natuurlijk ben je wel boos, maar je draait het niet meer terug."

Het is bekend dat PEC door Schreuder weer tot leven is gekomen. De Blauwvingers strijden met aanvallend en attractief voetbal tegen degradatie, iets wat we niet vaak zien. "Onze supporters hebben hier de afgelopen wedstrijd ook genoten", zegt Schreuder. "Dat je niet wint is zuur, maar de intentie om te winnen is daar. Iedereen ziet dat je daar vol voor wil gaan. Dan wordt dat ook meer gewaardeerd dan wanneer het met hangen en wurgen gebeurt. Ik weet zeker dat als wij achterover waren gaan leunen, we al lang waren gedegradeerd." Schreuder is ervan overtuigd dat PEC na de wedstrijd tegen Sparta nog 'leeft'.