PSV repareert vroege achterstand en legt FC Utrecht op de pijnbank

04-12-2021 18:21 Laatste update: 18:24
140

PSV heeft reuzendoder FC Utrecht een toontje lager laten zingen. In het Philips Stadion was de eerste goal voor de bezoekers, daarna was het PSV dat de dienst uitmaakte. Mede dankzij een uitblinkende Ritsu Doan werd het 4-1 voor de Eindhovenaren.

Utrecht wist dit seizoen van Ajax en Feyenoord te winnen, maar ging wel kansloos onderuit tegen AZ. Desondanks waren de verwachtingen tegen PSV hoog en dat bleek terecht. Na twaalf minuten kopte Mike van der Hoorn Utrecht op voorsprong en daarmee kwam PSV in de problemen.

Maar de ploeg van Roger Schmidt rechtte de rug al snel en kwam door een vlammend schot van Cody Gakpo na een kwartier al weer op gelijke hoogte, om zelfs op voorsprong te komen door André Ramalho. De Braziliaanse verdediger profiteerde van geblunder van Utrecht-doelman Maarten Paes. Diezelfde Paes behoedde Utrecht voor rust voor een grotere achterstand. Eerst raakte Bruma de paal, daarna raakte Carlos Vinícius het aluminium.

Utrecht kon in de openingsfase nog mee met PSV, in de tweede helft was dat een ander verhaal. De Eindhovenaren namen in rap tempo afstand van de Domstedelingen. Daar was Doan de hoofdverantwoordelijke voor. De Japanner draaide kort en knap weg en passeerde Paes in de lange hoek en had ook een belangrijk aandeel in de 4-1 van Philipp Mwene.

Via de teruggekeerde Noni Madueke had het ook nog 5-1 of zelfs 6-1 kunnen worden voor PSV, maar meer was de Eindhovenaren niet gegund. PSV is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie en staat nog maar twee punten achter op koploper Ajax.