PEC Zwolle weekt 'interessante speler' los bij FC Utrecht: 'Passende oplossing'

PEC Zwolle weekt 'interessante speler' los bij FC Utrecht: 'Passende oplossing'

03-08-2021 11:10
31

PEC Zwolle heeft officieel beet: Mark Pabai komt met onmiddellijke ingang over van FC Utrecht. De twintigjarige rechtsback tekent in de hoofdstad van Overijssel voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar.

Pabai was sinds 2011 actief voor FC Utrecht, waar hij weinig uitzicht had op een doorbraak. Na zestig optredens voor Jong FC Utrecht, kiest hij nu - zoals aangekondigd door VoetbalPrimeur - voor PEC Zwolle. Hij gaat met Destan Bajselmani uitmaken wie een basisplaats krijgt van trainer Art Langeler.

"Deze overgang naar PEC Zwolle is voor mij heel prettig", reageert Pabai op de website van zijn nieuwe club. "Ik zie dit als een hele mooie club die enorm leeft en waar jonge spelers daadwerkelijk een kans krijgen zich te laten zien. Voor mij is het nu zaak meteen te integreren in de groep en meters te maken."

PEC haalt met Pabai een 'moderne vleugelverdediger' in huis, stelt technisch manager Mike Willems. "Wij wilden graag nog een extra verdediger aan de selectie toevoegen. Met Mark halen we een interessante speler en moderne rechtervleugelverdediger in huis. Hij is fysiek sterk, schuwt geen duel, heeft voor zijn leeftijd al veel ervaring en is topfit."

FC Utrecht was bereid Pabai te laten gaan. "Mark gaf in de gesprekken met ons aan dat hij zich graag verder wil ontwikkelen door het maken van speelminuten op het hoogste niveau", aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "Dat perspectief op speelminuten konden wij hem niet bieden, gezien de grote concurrentie op zijn plek. (...) Wij hebben met PEC Zwolle een passende oplossing gevonden voor het lopende contract."