Cambuur verstevigt koppositie dankzij Mühren

22 februari 2021, 22:53

SC Cambuur heeft zich hersteld van het puntverlies dat het afgelopen week leed in de Eerste Divisie. De koploper boekte op bezoek bij Jong FC Utrecht een 0-2 overwinning en vergrootte daarmee weer de voorsprong op de concurrentie. Wie anders dan Robert Mühren nam zijn ploeg op sportcomplex Zoudenbalch bij de hand.

Liefst 44 keer sloeg Joop Schuman in het seizoen 1961/62 toe namens SV Heracles in de Eerste Divisie, een aantal waarmee hij al bijna vijftig jaar onbedreigd het record in handen heeft. De laatste jaren toonden topschutters op het tweede niveau in Nederland geregeld hun klasse, maar in de buurt komen van de onaantastbare Schuman? Dat lukte nooit. Voetbalstatistisci kunnen zich echter langzaam in de handen gaan wrijven: mogelijk is Robert Mühren er in zijn allerbeste seizoen ooit toe in staat.

Natuurlijk moet de krankzinnige productie van Mühren daarvoor de komende weken nóg scherper worden gesteld, maar de spits van Cambuur lijkt dit seizoen zeker het onmogelijke in zich te hebben. De 31-jarige aanvaller staat dit seizoen na 24 optredens op 25 treffers. Tegen Jong FC Utrecht tikte hij kort voor rust een voorzet van Ragnar Oratmangoen tegen de touwen. Na een uur werd de score voor Cambuur verdubbeld. Raymond Huizing werkte een bal achter de eigen doelman. Daar bleef het niet bij: in blessuretijd werd er nog even flink op los gescoord. Tim Pieters liet Jong Utrecht met een aansluitingstreffer nog even hopen, maar Issa Kallon schudde de thuisploeg al een minuut later wakker uit die droom.

Na een 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax herstelde SC Cambuur zich daarmee uitstekend. De Leeuwarders kwamen op bezoek bij Jong Utrecht weer op het juiste spoor richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De voorsprong op nummer twee De Graafschap bedraagt vier punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!