Peters (Willem II) wekt de woede van Verbeek: 'Daar heb ik wel begrip voor'

Peters (Willem II) wekt de woede van Verbeek: 'Daar heb ik wel begrip voor'

20-02-2021 12:11
18

Jordens Peters kon begrip opbrengen voor het feit dat hij vrijdagavond niet in de basis stond bij Willem II. De captain van de Tricolores werd gepasseerd ten faveure van Sven van Beek en zag vervolgens dat zijn ploeg met 6-0 klop kreeg van FC Utrecht.

Met nog een kwartier op de klok mocht Peters invallen en na afloop stond hij de verslaggever van ESPN te woord. "De trainer kiest voor Sven, die als nieuwe jongen gehaald is", vertelt de centrumverdediger openhartig. "Daar heb ik begrip voor. Als je er dan in moet om het team te helpen, doe ik dat natuurlijk."

Die uitleg kon op weinig begrip rekenen van Gertjan Verbeek, die kwaad was dat Peters zich zomaar neerlegde bij een reserverol. Volgens de analist was dat 'typerend voor Willem II' en is de professionaliteit ver te zoeken in Tilburg.

De aanvoerder was het ermee eens dat de wedstrijd tegen Utrecht geen enkele reden tot optimisme gaf. "Het vertrouwen is heel broos nu. Als we goed in de wedstrijd zitten kunnen we best een hoog niveau aantikken, maar als het tegenzit is onze mentale weerbaarheid heel matig. We hadden geen pech vandaag en werden gewoon op waarde geklopt."