Petrovic grijpt hard in bij Willem ll na 0-6 nederlaag: 'Dit is onacceptabel'

Petrovic grijpt hard in bij Willem ll na 0-6 nederlaag: 'Dit is onacceptabel'

20-02-2021 07:54
76

Zeljko Petrovic is geschrokken van de harde nederlaag van Willem ll. Het werd vrijdagavond 0-6 tegen FC Utrecht. Een flinke domper in de strijd tegen degradatie en Petrovic kondigt dan ook veranderingen aan.

ESPN-analist Gertjan Verbeek noemde de spelers van Willem ll 'te lief'. "Ja, ik snap dat wel. Gertjan is een karakterjongen en ik ook. Dit is een terechte nederlaag", zegt Petrovic voor de camera van ESPN.

"We zijn helemaal overlopen, met name in de eerste twintig minuten. Je kunt het accepteren als je verliest, maar niet op deze manier en als je in de Eredivisie wil blijven. Ik heb bijna geen sliding of hard duel gezien. Dat is onacceptabel", zegt Petrovic. "Of ik geschrokken ben? Een beetje wel. Ik had dit echt niet verwacht. De jongens trainen goed. We missen wel drie basisspelers. Het is voor sommigen misschien een flauw excuus, maar bij een grote club wordt het dan ook lastig. Maar 0-6 thuis is onacceptabel, het is Willem ll-onwaardig."

Willem ll heeft tegen Utrecht slechts zes overtredingen gemaakt. "Dat kan gewoon niet. Wij moeten overleven. Als je in deze situatie komt, moet je veel meer andere dingen doen dan je gewend bent. Europees voetbal is vorig jaar. Het is voor iedereen belangrijk om in de Eredivisie te blijven. Als je dan dit op de mat legt, is dat op z'n zachtst gezegd niet te accepteren. Ik schaam me een beetje voor de uitslag."

Willem ll speelt woensdag de degradatiekraker tegen ADO Den Haag. "Ik denk dat er een totaal ander elftal gaat staan. Dat weet ik bijna zeker. Natuurlijk moeten we ingrijpen. Ik heb de spelers wat beter leren kennen. Sommigen hebben wat rust nodig om in het goede ritme te komen. Maar iedere speler heeft een eigen karakter. Ik zou dit nooit accepteren als ik op het veld zou staan. We hebben te maken met te lieve jongens. Soms moet je anders spelen."