Petrovic hard: "Als dat niet gebeurt, heeft dat gevolgen"

19 februari 2021, 09:46

Zeljko Petrovic hoopt dat zijn ploeg zich herstelt van de pijnlijke 5-0 nederlaag tegen Feyenoord. De Tilburgers maken een lastige periode door en hopen een goed resultaat te boeken tegen FC Utrecht. Petrovic waarschuwde zijn spelers in aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen de Utrechters en heeft gesleuteld aan zijn systeem.

Compactheid, daar zal het nieuwe systeem bij Willem II om gaan draaien. Het moet in ieder geval compacter staan dan tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, waar met 5-0 verloren werd. Ook zal Willem II teruggaan naar een opstelling met een echte nummer tien: "Tegen Emmen startte Vangelis Pavlidis als een tien, aan zoiets moet je denken", geeft hij aan in gesprek met het Brabants Dagblad. De trainer legde ook nog uit dat hij daar wel voorzichtig mee moest zijn. "Vastigheid is belangrijk in deze fase en in de sitatie waarin we met Willem II zitten. En deze selectie is samengesteld met een bepaalde speelstijl voor ogen. Daar zul je dan zoveel mogelijk naartoe moeten werken."

Volgens de coach moet Muric meer gaan praten met zijn defensie. "Ik heb hem nauwelijks gehoord. Hij moet de verdediging aansturen. Dat hebben we hem duidelijk gemaakt." Ook werd de drie-eenheid (dekken, lopen, werken) nog boven water gebracht en had de trainer een duidelijke boodschap voor spelers die daar niet aan mee willen werken.  "Dat kan iedereen. Ik accepteer het niet als dat niet gebeurt. Dan heeft dat gevolgen."

Ook had Petrovic nieuws over de ziekenboeg. Freek Heerkens en Poll Lonch zullen de wedstrijd aankomende zaterdag missen, net als Driess Saddiki, Robbin Ruiter en Elton Kabangu. "Freek en Pol hoop ik er tegen ADO weer bij te hebben. Bij Driess duurt dat nog zo'n drie weken." Het zijn voor Petrovic drie spelers die normaliter regelmatig in de plannen voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen