VAR redt Lam: "Makkelie zei dat hij het verkeerd had gezien"

21 november 2020, 23:33

De schrik zat er goed in bij Thomas Lam toen Danny Makkelie hem zaterdagavond een rode kaart voorschotelde. De verdediger van PEC Zwolle leek tien minuten voor het einde van de wedstrijd tegen FC Utrecht van het veld te worden gestuurd, maar na inmenging van de VAR werd de rode kaart ingetrokken.

Makkelie gaf Lam rood na een overtreding op Adrian Dalmau. "Ik schrok een beetje toen hij rood gaf, ik vond het maximaal geel. Hij heeft de verkeerde kaart getrokken, dacht ik. 'Weet je zeker dat het rood is?', vroeg ik hem. Na de wedstrijd zei hij dat hij het verkeerd had gezien", aldus Lam voor de camera van FOX Sports. Toen de VAR naar de overtreding ging kijken, had Lam het idee dat het goed zou komen. "Het was een overtreding, ik was te laat, maar als je hier rood voor geeft, kun je niks meer doen."

Met het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht is men bij PEC Zwolle niet ontevreden. "We hebben weinig weggegeven. Na rust konden we de grip niet houden, maar je speelt wel tegen FC Utrecht hè, dat is gewoon echt een hele goede ploeg", aldus trainer John Stegeman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen