Slordig FC Utrecht weet ook in Zwolle niet te imponeren

21 november 2020, 23:07   Bijgewerkt: 21 november 2020, 23:14

Na twee grote verliespartijen tegen Heracles Almelo en Ajax heeft FC Utrecht zaterdagavond een punt gepakt tegen PEC Zwolle. De formatie van René Hake bleef in Overijssel steken op een 1-1 gelijkspel. Een uitslag waar beide teams weinig mee opschieten.

Interim-trainer Hake veranderde zijn opstelling ten opzichte van de vorige speelronde op verschillende plekken. Onder meer aanvoerder Willem Janssen startte weer in de basis na lang blessureleed. Vorig seizoen stond hij voor het laatst in de basis. Toevallig was dat ook in de wedstrijd tegen PEC. Zijn hamstring speelde vanavond helaas voor hem al snel parten en nog binnen het halfuur moest hij geblesseerd naar de kant.

De wedstrijd was tot op dat moment nog in evenwicht. Een mislukt schot van Mustafa Saymak trof - voor het uitvallen van Janssen - nog de lat, nadat de bal door diezelfde Janssen werd getoucheerd. Utrecht kwam met de schrik vrij, maar vlak na de wissel probeerde Saymak het nog een keer. Dit keer veranderde Django Warmerdam de baan van het schot en dat was genoeg om doelman Maarten Paes te kansloos achter de laten. Een gelukje voor de thuisploeg dwong Utrecht tot de achtervolging.

De Domstedelingen creëerden desondanks weinig. Het hoogtepunt van de Utrechters was een vlot lopende aanval, waarna Simon Gustafson de bal in een keer op de slof nam. Michael Zetterer liet zich van zijn beste kant zien en haalde de bal met zijn linkerhand uit de lage hoek. Even daarvoor ging de doelman nog in de fout toen Bart Ramselaar hem gemakkelijk voorbij liep. Zetterer haalde opgelucht adem toen de vlag voor buitenspel omhoog ging.

Utrecht moest zich in de tweede helft meer laten zien en deed dat ook. Het nam meer initiatief, maar het spel werd wel gekenmerkt door veel slordigheden. Juist in de fase van veel slordige passen, leverde Gyrano Kerk een prachtige pass af op Mimoun Mahi. De aanvaller schoot de bal overtuigend laag de verre hoek in. De VAR was snel uitgekeken en keurde de gelijkmaker goed.

VAR van dienst, Edwin van der Graaf, droeg niet veel later wel zijn steentje bij door het doelpunt van invaller Jesper Drost na lang wikken en wegen af te keuren wegens buitenspel. Het was voor het sterker wordende Utrecht toch weer een waarschuwing en de opmars werd er ook door stopgezet.

De twee ploegen kwamen weer in evenwicht en het werd meer een wedstrijd van veel kleine overtredingen, wat veel kaarten tot gevolg had. Danny Makkelie zag zelfs een rode kaart in de overtreding van Thomas Lam, maar de VAR stak daar een stokje voor. Zodoende kon PEC de wedstrijd met elf man uitspelen en een punt binnenhalen tegen Utrecht. Door het gelijke spel blijft Utrecht in ieder geval boven Zwolle staan op de ranglijst.

`

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6.5, Sai van Wermeskerken 5.5, Sam Kersten 5.5 (76' Marc-Olivier Doué -), Thomas Lam 6, Kenneth Paal 5, Dean Huiberts 6 (67' Jesper Drost 6), Yuta Nakayama 5.5, Mustafa Saymak 6 (67' Rico Strieder 5.5), Eliano Reijnders 6, Slobodan Tedic 5.5, Immanuel Pherai 6

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5,  Giovanni Troupée 5.5, Tommy St. Jago 5.5, Willem Janssen 6 (26' Justin Hoogma 6), Django Warmerdam 5, Simon Gustafson 6, Joris van Overeem 4.5 (76' Sander van de Streek -), Adam Maher 6.5, Gyrano Kerk 7, Mimoun Mahi 6.5 (76' Adrian Dalmau -), Bart Ramselaar 6 (86' Eljero Elia -)

Man of the match: Gyrano Kerk

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen