Samuele Mulattieri (m) tegen TOP Oss
NOS VoetbalAangepast

TOP Oss beëindigt zegereeks Volendam, NEC verspeelt punten

FC Volendam heeft na vijf zeges op rij averij opgelopen in de eerste divisie. De ploeg van coach Wim Jonk bleef thuis op 1-1 steken tegen TOP Oss, dat na vier nederlagen weer eens een puntje pakte.

In de eerste helft maakte Dean James de 1-0 met een prachtige vrije trap met links en hielp Giovanni Büttner namens TOP Oss een grote kans om zeep. Na de rust kwam TOP wel op 1-1 door Dennis van der Heijden, die uit een pass van Trevor David bij de tweede paal inkopte.

Kansen aan beide kanten

In de slotfase kregen beide teams mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Op aangeven van Dyllandro Panka kon Samuele Mulattieri bij de tweede paal scoren, maar TOP-doelman Bo Geens redde fraai op de inzet van de Italiaan. Aan de andere kant schoot Van der Heijden voorlangs.

Dean James viert zijn goal

Volendam kwam door het puntenverlies op zeven punten uit drie wedstrijden in de tweede periode, evenveel als Go Ahead Eagles. In de reguliere stand blijft Volendam met 22 punten steken op de vijfde plaats.

NEC gelijk, derde zege op rij Jong FC Utrecht

Nummer zes NEC speelde thuis tegen Roda JC Kerkrade met 1-1 gelijk. Roda leidde bij rust door Kees Luijckx, maar zag na een uur Roland Alberg rood krijgen wegens een harde charge. Thomas Beekman maakte de 1-1, waarna Syb van Ottele namens NEC vanaf de stip naast schoot.

Jong FC Utrecht won door een late goal van Jeredy Hilterman met 2-1 van Helmond Sport en gaat met drie overwinningen op rij aan kop in de tweede periode. Jong PSV kwam bij MVV Maastricht terug van een 3-0 achterstand: 3-3.

Jong FC Utrecht viert de winnende goal van Jeredy Hilterman

Op bezoek bij FC Den Bosch nam Jong Ajax een vroege 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Brian Brobbey, waarvan één strafschop, maar Den Bosch-invaller Ryan Trotman trok de stand na rust gelijk met twee goals: 2-2.