Van den Brom gaat debuteren: "Voel me direct thuis hier"

20 november 2020, 21:25

John van den Brom neemt dit weekend voor het eerst plaats op de trainersstoel van KRC Genk. Met de Belgische subtopper neemt hij het zondagavond op tegen Excelsior Moeskroen. Op de voorbereidende persconferentie gaf de 54-jarige oefenmeester aan zin te hebben in zijn nieuwe avontuur, nadat hij drie weken geleden plotseling zijn vertrek bij FC Utrecht aankondigde.

Van den Brom was goedgemutst op de persconferentie. "Ik sta te popelen om te beginnen. De interlandbreak is heel goed geweest. Ik heb de tijd gekregen om iedereen binnen de club te leren kennen en heb veel nieuwe indrukken gekregen. Ik voel me direct thuis hier, dat is erg mooi", doelt hij op het ontvangst bij de huidige nummer vier van België.

Van den Brom komt binnen bij een ploeg waar de prestaties tot dusverre prima zijn, in tegenstelling tot hoe dat normaal gaat. "Als je ergens als coach midden in het seizoen binnenkomt, dan is dat meestal omdat het heel slecht gaat. En omdat de vorige coach zijn ontslag heeft gekregen. Hier is het precies omgekeerd. Het elftal staat er én ze boeken resultaten, ik ben gewoon blij dat ik hier onderdeel van mag zijn."

Als een dief in de nacht vertrok Van den Brom drie weken geleden bij FC Utrecht, de club waar hij voorafgaand aan het seizoen juist zijn ambities uitsprak. Hij koos echter voor een terugkeer naar België, waar hij tussen 2012 en 2014 ook al aan het roer stond bij RSC Anderlecht. Met de topclub veroverde hij in 2013 de landstitel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen