Bonaire wil Nederlandse bekerfinale best organiseren

26 mei 2020, 21:37

Bonaire staat zeker niet onwelwillend tegenover het organiseren van de KNVB Beker-finale tussen FC Utrecht en Feyenoord. Utrecht wil de eindstrijd zo graag spelen dat het alle mogelijkheden onderzoekt. Het spelen in Duitsland of op Bonaire zou een mogelijkheid zijn. Op het eiland wordt er positief gereageerd op de plannen.

Het Nederlandstalige dagblad Amigoe polste of er draagvlak is op het eiland en kwam tot de conclusie dat er positief wordt gereageerd. Ludwig Balentin, de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond, geeft zijn reactie. "Ik vind het echt uitstekend, als het kan. Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom."

Op Bonaire zijn tot dusver slechts twee positieve coronatesten uitgevoerd. Burgemeester Edison Rijna ziet mogelijkheden. "Ik wil de teams hier graag hebben, maar zoiets kan ik pas voorbereiden als we officieel weten wat we moeten doen. Het stadion moet natuurlijk in orde zijn. Ik ben wel bereid om daar wat aan te doen, maar we moeten ook niet in de financiële problemen komen voor één voetbalwedstrijd. Aan de andere kant kunnen we die wedstrijd ook gebruiken om de faciliteiten te verbeteren. Het is echt geen gek idee om de wedstrijd hier te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen