Twente geeft het weg en laat Utrecht de overwinning pakken

23 februari 2020, 14:19   Bijgewerkt: 23 februari 2020, 16:56

FC Utrecht heeft zondagmiddag met heel matig veldspel met 2-1 gewonnen van FC Twente. De thuisploeg grossierde in fouten en kwam in de tweede helft op achterstand door een doelpunt van Haris Vuckic. Twente rook aan de 0-2, maar het was Utrecht dat via Gyrano Kerk en invaller Jonas Arweiler genadeloos wist toe te slaan. De nederlaag kan Twente zichzelf aanrekenen, omdat het echt totaal niet nodig was.

FC Utrecht en FC Twente kennen allebei een andere aanloop naar het onderlinge treffen in de Galgenwaard. Zo won FC Twente na een roerige periode verrassend met 2-0 van nummer twee AZ. FC Utrecht zal minder goed terugkijken op vorig weekend toen er namelijk met 1-1 gelijkgespeeld werd op bezoek bij Willem II in Tilburg. Lang leek een overwinning van Utrecht aanstaande, maar Paul Gladon zorgde in extremis voor de gelijkmaker. Er ging wel een mogelijke overtreding op Simon Gustafson aan vooraf  en dat zorgde voor onvrede bij de Domstedelingen. Zowel Gustafon als Utrecht-trainer John van de Brom uitte duidelijk hun onvrede en dat leverden ze een schorsing voor één wedstrijd op.

In Utrecht werd er om 12.15 uur afgetrapt voor de traditionele 'lunchwedstrijd' op de voetbalzondag. Met name de thuisploeg leek nog niet helemaal wakker te zijn. Het was erg slordig in zowel verdedigend opzicht als aanvallend opzicht. Dat bood Twente een aantal keer de mogelijkheid om de score te openen. Zo kreeg Queensy Menig een opgelegde kans op aangeven van Haris Vuckic. De buitenspeler kwam echter nét niet goed uit, waardoor hij niet tot een schot kwam. Even later was het Vuckic zelf met een mogelijkheid. Opnieuw ging er slordig spel van Utrecht aan vooraf, de Sloveen kon in kansrijke positie aanleggen voor een schot, maar dat ging huizenhoog over.

Ook in de tweede helft leek de wedstrijd maar niet tot ontbranding te komen. Beide ploegen zochten wel de aanval, maar het was nog altijd zeer slordig voetbal. De eerste kans was wel voor Utrecht; Gyrano Kerk kon van dichtbij schieten, maar hij zag zijn inzet in de handen van Drommel beladen. Aan de andere kant was Noa Lang razendsnel weg, de huurling van Ajax schoot vervolgens te snel, waardoor hij geen richting kon geven aan de bal.

De grootste kansen waren wel degelijk voor FC Twente, dat steeds meer ging geloven in een resultaat. Het klopte geregeld op de deur bij Utrecht en via een scherpe voorzet van Lindon Selahi was het dichtbij een doelpunt. Even later kwam de goal er alsnog. Menig denderde het Utrechtse strafschopgebied binnen en bediende Vuckic op maat: 0-1. De treffer gaf de bezoekers vleugels, want niet veel later kon Menig er 0-2 van maken. Hij vond echter Jeroen Zoet op zijn weg.

Utrecht bleef ook na de Twentse treffer in het slordige veldspel hangen. Het kwam niet vaak in de buurt van het doel van Joël Drommel. Dennis Haar voelde zich genoodzaakt om in te grijpen. Hij bracht twee aanvallers en één middenvelder binnen de lijnen: Issah Abass, Jonas Arweiler en Joris van Overeem. Dat bleek uiteindelijk een gouden zet te zijn geweest. Eerst zorgde Kerk, na defensief geklungel van Pleguezuelo, voor de gelijkmaker. Niet veel later kroonde invaller en debutant Arweiler zich tot absolute matchwinner door de 2-1 binnen te schieten. Utrecht stond plotseling op voorsprong en dat was niet bepaald verdiend te noemen.

Twente moest in de achtervolging en kwam via Vuckic in de 91e minuut op 2-2, althans dat dacht Twente. De middenvelder liep echter buitenspel en dus ging de treffer niet door. Utrecht trok uiteindelijk de overwinning over de streep en doet hele goede zaken met het oog op de ranglijst. Het komt op een totaal van 38 punten en haakt aan bij de top van de ranglijst. Voor Twente zijn de druiven heel erg zuur. De Tukkers blijven steken op 27 punten.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Jeroen Zoet 6; Sean Klaiber 6, Urby Emanuelson 5 (80. Issah Abass -), Justin Hoogma 5.5, Mark van der Maarel 5.5; Sander van de Streek 5.5, Adam Maher 5.5, Bart Ramselaar 5.5; Gyrano Kerk 6.5, Jean-Christophe Bahebeck 5.5 (74. Jonas Arweiler 7), Kristoffer Peterson 6 (62. Joris van Overeem 6)

FC Twente: Joel Drommel 6.5; Giovanni Troupée 6, Peet Bijen 6, Julio Pleguezuelo 5.5, Calvin Verdonk 6; Lindon Selahi 6, Oriol Busquets 6.5 (89. Keito Nakamura -), Giorgi Aboerdzjania 6.5; Queensy Menig 7 (84. Rafik Zekhnini -), Haris Vuckic 7.5, Noa Lang 6.5

Man of the match: Jonas Arweiler

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen