PEC huurt Strieder en heeft gewenste controleur binnen

20 januari 2020, 20:09   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 20:41

PEC Zwolle heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van Rico Strieder. De 27-jarige Duitser wordt voor de rest van dit voetbalseizoen gehuurd van FC Utrecht en is daarmee de eerste winterse versterking van de Zwollenaren.

In Utrecht kreeg hij nauwelijks speeltijd. Trainer John van den Brom deed in slechts zes competitieduels een beroep op de defensieve middenvelder. Strieder is blij met zijn tijdelijke transfer naar Zwolle, waar hij afgelopen weekend nog met 3-3 gelijkspeelde. "Afgelopen vrijdag zag ik, vanaf de bank van FC Utrecht, dat er een hele aardige ploeg staat die maar één doel voor ogen heeft; handhaven. Daar draag ik met mijn controlerende en defensieve kwaliteiten heel graag een steen aan bij. Ik heb de afgelopen dagen verschillende mensen binnen de club gesproken en kan niet wachten om vanaf dinsdag op het veld te staan."

Ook technisch manager Mike Willems is content met de deal. "Hij kwam ontzettend goed naar voren in onze scoutingsrapporten en we zien in hem een waardevolle versterking voor de selectie. Rico is een speler die de balans op het middenveld verzorgt, weinig balverlies lijdt en veel defensief werk verricht. Dat is iets waar wij nu baat bij hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen