Officieel: Peterson keert terug bij FC Utrecht op huurbasis

20 januari 2020, 12:12   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 12:20

Aanvaller Kristoffer Peterson keert per direct terug bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben een akkoord bereikt met Swansea City over huurcontract tot en met het einde van dit seizoen. De club heeft bovendien een optie tot koop bedongen in die overeenkomst. Peterson, die nog hoopt op EK-deelname met Zweden, speelde tussen 2014 en 2017 ook al voor FC Utrecht. 

Dat meldt de club via de officiele kanalen. Peterson komt oorspronkelijk uit de jeugd van Liverpool, maar maakte in de zomer van 2014 de overstap naar Nederland. Bij FC Utrecht was hij in eerste instantie geen vaste bassispeler, waarna hij op huurbasis vertrok naar Roda JC en later definitief werd overgenomen door Heracles Almelo. Daar maakte hij vervolgens furore en verdiende een transfer naar Swansea City. 

"Kristoffer is een oude bekende van ons. We zijn hem blijven volgen na zijn vertrek bij FC Utrecht. Hij heeft bij Heracles Almelo zijn kwaliteiten laten zien, waardoor hij uitgroeide tot A-international van Zweden en de stap naar Swansea City kon maken", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht over de aanwinst. "Nu de kans zich voordeed om hem terug te halen, hebben we niet getwijfeld. We zijn erg tevreden dat we een optie tot koop hebben bedongen met het oog op de toekomst. Hij is een welkome versterking voor de huidige selectie en voegt daar extra kwaliteit aan toe. Hij is bovendien een publiekslieveling en erg gedreven succesvol te zijn, ook omdat hij deze zomer deel wil uitmaken van de Zweedse EK-selectie."

Bij Heracles maakte hij in 85 wedstrijden 25 goals en gaf hij dertien assists. Hij maakte in 2019 een dermate goed seizoen door, waarna hij vertrok naar Swansea City. In Wales heeft de Zweed nog een contract tot de zomer van 2022, met een optie voor nog een jaar. Het is onbekend welk bedrag er op tafel moet komen om hem definitief over te nemen: de nummer zes uit de Championship betaalde ruim een half miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen