Als het water aan de lippen staat, kan PEC Zwolle ook vechten

18 januari 2020, 09:00

PEC Zwolle trok gisteravond tegen FC Utrecht (3-3)  één belangrijke conclusie: de ploeg van John Stegeman blijkt toch over vechtlust te beschikken. Dat heeft de nummer vijftien van de Eredivisie hard nodig ook, wil het straks niet degraderen. John Stegeman beseft eveneens dat hij moet blijven sleutelen aan de defensie.

Het ambitieuze PEC Zwolle wil dolgraag naar de subtop. Maar de realiteit is ook dit seizoen dat er degradatievoetbal wordt gespeeld in de Hanzestad. In de winterstop stelden de Blauwvingers hun doelstelling dan ook bij naar handhaving. Stegeman wil dat realiseren met een vijfmansdefensie. De 42 tegendoelpunten in de eerste seizoenshelft zeggen alles. De verloren generale repetities tijdens het trainingskamp tegen Zulte Waregem (1-3) en Standard Luik (0-2) verliepen met pieken en dalen. In de uitvoering tegen Utrecht was dat niet anders.

Stegeman kan wel leven met een punt: "Zie dat we stapjes maken"

Bereidheid

Het meeste houvast haalt PEC Zwolle uit de strijdlust. Vooral na de late 2-3 van Issah Abass toonde de thuisploeg karakter. Het PEC van de eerste seizoenshelft had waarschijnlijk al verslagen in de touwen gehangen. In het nieuwe jaar is volgens Hamer de bereidheid terug. "In de eerste seizoenshelft hebben we niet zo gestreden als vandaag", vindt de rechtsback.  "Na de 2-3 zaten we te schelden op elkaar dat het beter en harder moest. We wilden niet opgeven. Met dit punt mogen we heel tevreden zijn. Het geeft ons vertrouwen."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen