Klote gevoel voor Zoet, ook al valt hem weinig aan te rekenen

18 januari 2020, 08:42

Een week geleden zat hij nog met PSV in Qatar, vrijdag stond Jeroen Zoet in Zwolle onder de lat bij FC Utrecht. Het werd voor de 29-jarige Veendammer een debuut waar hij een - om zijn eigen woorden te gebruiken - een klote gevoel aan over hield. Ook al kon Zoet aan de drie Zwolse tegendoelpunten nauwelijks iets doen. "Maar je debuut stel je je anders voor."

De Domstedelingen kwamen dinsdag met het verrassende bericht naar buiten: FC Utrecht versterkt zich met Jeroen Zoet. Misschien in eerste instantie opmerkelijk. Maar direct bleek het al een logische zet van beide partijen te zijn. Utrecht is Maarten Paes langdurig kwijt en Zoet vreesde de rest van het seizoen te verpieteren op de bank bij PSV en daarmee het EK met het Nederlands elftal op de tocht te zetten.

Skippybal

De 1-1 van Mike van Duinen moest Mark van der Maarel zich aanrekenen en niet Zoet. Van der Maarel, die door de schorsing van Justin Hoogma centraal in de defensie speelde, twijfelde te veel. In plaats van de bal het parkeerterrein op te schieten, gaf hij Van Duinen vrij baan. Over de 2-1 van Zoets oud-ploeggenoot Kenneth Paal waren de meningen verdeeld. Zoet stond aan de grond genageld bij het dwarrelschot van de linksback. De keeper zelf vond in elk geval dat hij er meer aan had kunnen doen.

Coach John van den Brom en zijn collega van PEC Zwolle John Stegeman zagen het anders. "Kijk hoe sommige jongens een bal kunnen trappen. Ik vind het niet echt een blunder", aldus Van den Brom. Stegeman: "Tegenwoordig zijn het skippyballen waar we mee spelen. Schiet met een beetje effect en de ballen vliegen van links naar rechts. Ik vind het doelpunt van Paal vooral een hele goede." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen