Zwolle en FC Utrecht openen spectaculair, maar zonder winnaar

17 januari 2020, 21:57   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 22:28

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben vrijdagavond in een vermakelijk duel met 3-3 gelijkgespeeld. Het publiek was uiteindelijk de grote winnaar in een wedstrijd, die vooral in de slotfase nog alle kanten op kon. Vijf minuten voor tijd leek Utrecht via invaller Isah Abass de drie punten te pakken, maar Yuta Nakayama maakte in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker (3-3).

FC Utrecht begon met twee debutanten in de ploeg. Naast de van PSV overgekomen Jeroen Zoet in goal, begon ook jeugdexponent Mitchell van Rooijen in de basis bij de Domstedelingen, vanwege de vele blessures bij de bezoekers. Bij PEC Zwolle startte men met een vijfmansverdediging. Gustavo Hamer begon als rechtsachter, terwijl Lennart Thy en Mike van Duinen het spitsenduo vormden.

Tot die treffer had PEC Zwolle eigenlijk nog niks gecreëerd, maar door een grote inschattingsfout van Mark van der Maarel stond het nog geen drie minuten later alweer gelijk. Van Duinen was er als de kippen bij om te profiteren en tikte de bal achter de uitkomende Zoet, die aan deze tegentreffer vrijwel niets kon doen: 1-1.

FC Utrecht ging na deze goal direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook de nodige kansen voor. Adrián Dalmau, Gustafson en Guwara hadden het vizier niet op scherp. Van Duinen kreeg voor het counterende PEC nog een kans, maar Zoet had ditmaal wel een passend en belangrijk antwoord. Een dikke twintig minuten voor tijd viel alsnog de terechte gelijkmaker. Een bal bleef in de zestien hangen en clubtopscorer Gyrano Kerk volleerde kiezelhard binnen: 2-2.

FC Utrecht zal het meeste ontevreden zijn met dit punt. De ploeg van Van den Brom wil de aansluiting met de top vier behouden, maar het weggeven van een overwinning in de slotfase past niet in dit plaatje. PEC Zwolle - dat handhaving als doelstelling heeft gekozen in de winterstop - opereerde voor het eerst met vijf verdedigers, maar gaf alsnog een legio aan kansen weg. Zij zullen dan tevreden zijn met een punt, maar ten opzichte van de eerste seizoenshelft is het achterin nog niet veel stabieler.

Opstellingen en beoordelingen*:

PEC Zwolle: Michael Zetterer 5; Gustavo Hamer 5, Sam Kersten 5, Thomas Lam 6, Yuta Nakayama 6, Kenneth Paal 7; Mustafa Saymak 5,5 (Dennis Johnsen -), Pelle Clement 6, Dean Huiberts 5 (79. Rick Dekker -); Lennart Thy 5 (74. Vito van Crooij -), Mike van Duinen 6,5

FC Utrecht: Jeroen Zoet 5,5; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 6, Mark van der Maarel 4, Leon Guwara 6; Mitchell van Rooijen 6 (66. Urby Emanuelson 6,5), Simon Gustafson 6, Joris van Overeem 5; Gyrano Kerk 6,5, Adrian Dalmau 5 (76. Isah Abbass -), Sander van de Streek 5.

Man of the Match: Kenneth Paal

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen