Bruma: 'Ze hebben hem rechtgetrokken, er kan wel spalkje om'

Bruma: 'Ze hebben hem rechtgetrokken, er kan wel spalkje om'

04-02-2023 23:16
10

Jeffrey Bruma beleefde zaterdag een pijnlijk debuut voor sc Heerenveen. Niet alleen verloren de Friezen van FC Utrecht (1-0), de 31-jarige verdediger viel ook nog eens geblesseerd uit. 

Bruma moest zich in de Domstad kort na rust laten wisselen. "Na het duel met Van der Streek gleed ik over de achterlijn en kwamen mijn handen onder de reclameborden terecht. Na het opstaan keek ik naar mijn handen en stond mijn pink helemaal scheef. Het was vies om te zien", zegt hij bij ESPN. "Ik riep gelijk de dokter. Ze hebben hem binnen verdoofd en rechtgetrokken. Nu staat hij gelukkig recht, daar ben ik al blij mee."

Voor de zekerheid laat Bruma nog wel een scan maken in het ziekenhuis. "Er kan wel een balkje of wat gips om, dan sta ik er dinsdag gewoon weer", verwijst de 25-voudig international naar het bekerduel met NAC Breda.

Bruma was desondanks blij dat hij weer in actie kwam. In de eerste seizoenshelft speelde hij niet veel bij Kasimpasa, waar hij sinds 1 januari niet meer mocht meetrainen. "Zulke dingen komen misschien van bovenaf, omdat ik moest vertrekken. Het kan met de financiën te maken hebben, ik heb geen idee. Je vraagt het wel, maar daar krijg je geen antwoord op."

De voormalig PSV'er is blij met het vertrouwen van Heerenveen. "Ik voelde me goed. Ik wil lekker spelen tot de zomer, dat is het grootste doel."