Jeffrey Bruma beleeft zeer pijnlijke Eredivisie-rentree in Utrecht

4 februari 2023, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij zijn terugkeer in de Eredivsie namens sc Heerenveen beleefde verdediger Jeffrey Bruma (31) een pijnlijke avond tegen FC Utrecht. Kort na rust moest hij de strijd staken nadat hij onder een reclamebord doorgleed en daarbij met zijn vinger een ijzeren stang raakte. 

"Mijn vinger stond scheef", vertelde de oud-speler van onder meer PSV en VfL Wolfsburg na afloop. "Ze hebben er een spuit ingezet en de vinger teruggezet", wordt hij geciteerd door Voetbal International. Zonder de 25-voudig Oranje-international verspeelde zijn nieuwe club een punt door een benutte strafschop van FC Utrecht-spits Tasos Douvikas. 

Bruma tekende vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een contract in Heerenveen nadat zijn contract bij het Turkse Kasimpasa was ontbonden. In Friesland moet hij het gat opvullen dat is ontstaan door de blessure van Sven van Beek. Het duel in Utrecht was zijn eerste in de Eredivisie sinds 2016, toen hij namens PSV de volle 90 minuten speelde in het uitduel met PEC Zwolle (1-3).

Belangrijke week 

Het is voor Heerenveen te hopen dat de pijnlijke vinger Bruma voorlopig niet langs de kant houdt. De club komt komende dinsdag alweer in actie, als het in de achtste finale van de KNVB Beker op bezoek gaat bij NAC Breda. Daarna wacht volgende week zondag het thuisduel met Eredivisie-koploper Feyenoord, uitgerekend de club waar Bruma in de jeugdopleiding speelde voordat hij op jonge leeftijd door Chelsea naar Londen werd gehaald. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen