FC Utrecht bedingt dubbele optie bij eerste transferslag op Deadline Day

31 januari 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft op de slotdag van de transfermarkt een eerste slag geslagen: de negentienjarige aanvaller Anthony Descotte komt per direct over van RSC Charleroi. De Domstedelingen huren hem in eerste instantie voor de rest van dit seizoen, maar heeft in de deal wel twee opties bedongen.

FC Utrecht kan namelijk én de huur in de komende zomer met een jaar verlengen én er is een koopoptie openomen bij de transfer, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De jeugdinternational van België wordt gezien als groot talent, ook al kwam hij in de in tien officiële optredens dit seizoen nog niet tot scoren.

"Anthony is snel, heeft een goede passeeractie, veel diepte in zijn spel en een geweldig schot in beide benen", zo omschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de komst van de aanvaller, die al veel langer in beeld was bij FC Utrecht. "Hij is bovendien leergierig en gedreven: een op en top professional. Deze combinatie van factoren maakt dat we zeer verheugd zijn over zijn komst naar FC Utrecht. We geven hem de tijd om zichzelf thuis te voelen in Utrecht, zodat hij in een vertrouwde omgeving de volgende stappen kan zetten in zijn ontwikkeling."

Lees ook: 'Bedrijvig FC Utrecht shopt bij Ajax en in België en ziet Sylla verkassen'

Uitgaande transfers FC Utrecht

Naast de inkomende deals - naast Descotte wordt ook Ajacied Viktor Jensen vermoedelijk nog gepresenteerd - is de verwachting dat Moussa Sylla nog vertrekt bij FC Utrecht: het in de Ligue 2 uitkomende Caën neemt hem permanent over van FC Utrecht, zo schrijft L'Équipe althans. Verder was het deze periode nog redelijk rustig wat betreft transfers in Utrecht. Mimoun Mahi kwam niet meer voor in de plannen en werd voor de rest van dit seizoen verhuurd aan SC Cambuur, terwijl Sparta Rotterdam verdediger Rick Meissen overnam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen