Utrecht pikt 'op en top professional' op in België en presenteert eerste aanwinst

Utrecht pikt 'op en top professional' op in België en presenteert eerste aanwinst

31-01-2023 13:47
6

FC Utrecht heeft zijn eerste winterversterking in huis. De negentienjarige aanvaller Anthony Descotte komt op huurbasis over van RSC Charleroi.

Utrecht huurt Descotte tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een seizoen. De Domstedelingen hebben eveneens een optie tot koop bedongen in de deal met de Belgische club. "Anthony is snel, heeft een goede passeeractie, veel diepte in zijn spel en een geweldig schot in beide benen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite

"Hij is bovendien leergierig en gedreven: een op en top professional. Deze combinatie van factoren maakt dat we zeer verheugd zijn over zijn komst naar FC Utrecht. We geven hem de tijd om zichzelf thuis te voelen in Utrecht, zodat hij in een vertrouwde omgeving de volgende stappen kan zetten in zijn ontwikkeling."

Descotte speelde in vrijwel alle jeugdelftallen van België. Sinds zijn zestiende speelde hij bij Charleroi, alvorens onder meer de jeugdopleiding van Standard Luik en RSC Anderlecht te hebben doorlopen.