Van Hooijdonk vindt Pavlidis niet minder dan de Ajax-spitsen

30 januari 2023, 14:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Doordat de ontmoeting tussen AZ en FC Utrecht in een spectaculair 5-5 gelijkspel eindigde, krijgt Vangelis Pavlidis misschien niet de aandacht die hij verdient. De Griekse spits van AZ maakte een hattrick en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op negen. Pierre van Hooijdonk is diep onder de indruk van de goaltjesdief.

Pavlidis maakte in de zomer van 2021 de overstap van Willem II naar AZ. Na een moeizame start is hij inmiddels helemaal los. Vorig seizoen was hij in 52 wedstrijden in alle competities al goed voor 25 doelpunten en in het huidige seizoen staat hij door zijn hattrick tegen FC Utrecht op vijftien treffers in alle competities. Hij is dus hard op weg om zijn totaal van vorig seizoen op z'n minst te evenaren. "Ik vind hem op dit moment de beste spits van de Eredivisie", zei Van Hooijdonk zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal.

"Hij weet altijd waar je als echte nummer negen moet zijn. Technisch scoort hij een hele dikke voldoende. Rechts, links; het maakt hem niet uit", is Van Hooijdonk lovend over de AZ-spits. Volgens de oud-voetballer is Pavlidis zelfs beter dan de spelers die rondlopen bij Ajax. "We hebben vaak een discussie over een Ajax-spits. Als ik nu naar Ajax kijk… Ze hebben Haller weggedaan, die er heel veel heeft gemaakt. Wat ze daar nu voor terug hebben gekregen… Tadic, Kudus of Brobbey; ik vind ze als spits allemaal minder dan Pavlidis", aldus Van Hooijdonk.

Neusje voor de goal

Ook Barry Opdam is onder de indruk van Pavlidis. De ouds-speler van AZ, RB Salzburg en FC Volendam heeft de Griek opgenomen in zijn Elftal van de Week. "Pavlidis is helemaal in zijn element geraakt bij AZ. Met Karlsson, Odgaard, Kerkez en Sugawara heeft hij natuurlijk ook spelers om zich heen lopen die hem in stelling kunnen brengen", vertelt Opdam in gesprek met De Telegraaf. AZ kocht tegen FC Utrecht echter weinig voor de doelpunten van Pavlidis. "Als je een hattrick maakt, trek je normaal gesproken een wedstrijd over de streep. Maar dat was nu niet zo. Hij is een complete spits met een heel sterk neusje voor de goal. Hij weet waar en hoe hij moet toeslaan", sluit Opdam zich aan bij de woorden van Van Hooijdonk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat hij beter is dan de spitsen van PSV en Ajax, maar dat hij het erg goed gedaan heeft in Nederland bij Willem II en nu AZ kun je wel stellen op basis van zijn statistieken. Met 24 jaar heeft hij nog diverse mogelijkheden in zijn loopbaan om verder te komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen