De Eredivisie-flops: één Ajacied, spelers Utrecht en AZ maken het bont

De Eredivisie-flops: één Ajacied, spelers Utrecht en AZ maken het bont

30-01-2023 11:00 Laatste update: 11:36
53

De negentiende speelronde van de Eredivisie is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Dit zijn de flops uit de wedstrijden van onder meer Ajax, AZ, FC Twente en FC Utrecht.

Mathew Ryan (AZ)
Een WK-keeper voor 500.000 euro naar AZ: op het eerste oog een topdeal, maar Ryan ging tegen FC Utrecht een paar keer pijnlijk de mist in. Het hielp niet mee dat zijn twee centrale verdedigers er weinig van bakten, maar zeker twee van de vijf tegengoals waren de schuld van Ryan.

Michel Vlap (FC Twente)
Wederom slaagde Vlap er niet in om indruk te maken bij Twente, iets waar hij eigenlijk al het hele seizoen moeite mee heeft. De wissel voor Sem Steijn in de rust was veelzeggend. Is Vlap zijn basisplaats bij Twente definitief kwijt?

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)
Twee op het oog houdbare ballen tegen PSV, zo zou je zo denken. Die van Veerman ging er met wat pech in, maar het schot van El Ghazi had De Lange absoluut tegen kunnen houden.

Steven Berghuis (Ajax)
Overduidelijk een mindere pot van Berghuis, die er tegen Excelsior maar moeilijk aan te pas kwam. Zijn passes waren matig en weinig ballen kwamen aan. Dat zijn we niet van Berghuis gewend.

Couhaib Driouech (Excelsior)
Drie megakansen om zeep helpen tegen Ajax, dan kun je onmogelijk tevreden zijn. Driouech stak na afloop van de wedstrijd de hand in eigen boezem en vertelde met een 'rotgevoel' naar huis te gaan.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
Een zwakke partij van de altijd solide Toornstra, maar tegen AZ zat het er niet in. Hij gaf de 3-2 weg en zat daarna mis bij de 4-4. Toornstra zal met al zijn ervaring zelf ook beseffen dat dit onvoldoende was.

Matej Chalus (FC Groningen)
Een horrordebuut: Chalus leidde met een slechte terugspeelbal de 1-0 van FC Volendam en daarmee een vreselijke middag voor FC Groningen in. Hier zal hij vannacht nog wel wakker van zijn geschrokken.

Modibo Sagnan (FC Utrecht)
Sagnan stond een paar keer lucht te dekken, waardoor AZ niet alleen gevaarlijk werd, maar zelfs kon scoren.  Kijk de 3-2 maar terug, Sagnan leek het allemaal wel prima te vinden.

Yukinari Sugawara (AZ)
Komen we toch weer aan bij AZ. Sugawara werd bij de 3-4 kinderlijk eenvoudig afgetroefd door Douvikas, maar er ging in de wedstrijd veel meer fout voor de Japanner, die één van de minderen op het veld was.

Pantelis Hatzidiakos (AZ)
Ook Hatzidiakos moet een euro in de boetepot doen. Met al zijn ervaring mag de Griek meer doen om zijn ploeggenoten bij elkaar te houden. De 3-4 was illustrerend voor het duel dat Hatzidiakos speelde.