Van Hooijdonk is overtuigd: 'Gewoon de beste spits van de Eredivisie'

Van Hooijdonk is overtuigd: 'Gewoon de beste spits van de Eredivisie'

30-01-2023 08:03
63

Vangelis Pavlidis is op dit moment de beste spits van de Eredivisie. Dat vindt Pierre van Hooijdonk, die de Griek van AZ een hattrick zag maken in het spektakelstuk tegen FC Utrecht (5-5).

"Ik vind Pavlidis gewoon de beste spits van de Eredivisie", poneert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De voormalige spits legt uit: "Hij is altijd waar je als echte nummer 9 moet zijn. Hij scoort technisch een hele dikke voldoende, links of rechts maakt hem niet uit, en hij is pas 24."

Van Hooijdonk maakt de vertaalslag naar Ajax. "We hebben vaak de discussie gehad over een Ajax-spits, maar als ik nu naar Ajax kijk: Haller is vertrokken en wat ze daar nu voor terug hebben gekregen... Die spitsen vind ik allemaal minder dan Pavlidis", doelt hij op Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Dusan Tadic.

Rafael van de Vaart vindt Pavlidis een 'topspits in wording'. Hij wijst naar PSV. "We hebben bij Luuk de Jong gezien dat hij balvaardigheid mist. Als je Pavlidis dan ziet, vind ik die beter." AZ nam Pavlidis anderhalf jaar geleden voor tweeënhalf miljoen euro van Willem II. De teller in Alkmaar staat op veertig goals in zeventig duels.