Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

12 mei 2024, 22:30   Bijgewerkt: 13 mei 2024, 13:53
Foto: © Imago

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan na de voorlaatste speelronde in de Eredivisie op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen. Ten opzichte van voorgaande jaren is er één grote verandering dit seizoen bij de play-offs voor een Europees avontuurtje. De affiches worden over één wedstrijd afgewerkt, niet meer met uit- en thuis.

Doordat Feyenoord in de bekerfinale te sterk was voor NEC, spelen nummers zes tot en met negen nog nacompetitie om zo een Europees ticket in handen te krijgen. De Nijmegenaren staan zelf op de zesde plaats, gevolgd door Utrecht op de zevende plek, Sparta staat achtste en Go Ahead Eagles negende. Nummer vijf Ajax kan niet meer ingehaald worden.

Artikel gaat verder onder video

Nu er in slechts één wedstrijd bepaald wordt wie naar de finale gaat, bestaan de play-offs uit maar drie wedstrijden. De nummer zes speelt thuis tegen de nummer negen, en de nummer zeven op eigen veld tegen de nummer acht. De finale wordt gespeeld op 26 mei om 18.00 uur. Dan wordt er bepaald wie in de tweede voorronde van de Conference League mag spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oosting onthult live op televisie transferdoelwit van FC Twente

Joseph Oosting verklapt wie FC Twente in het vizier heeft, maar krijgt een negatief advies van Rafael van der Vaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen