Jans onthult toenaderingspoging van topclub: 'Was Ajax of Feyenoord, één van twee'

Jans onthult toenaderingspoging van topclub: 'Was Ajax of Feyenoord, één van twee'

1 mei - 10:54
94

Ron Jans onthult dat hij in het verleden één keer is benaderd door een Nederlandse topclub om daar trainer te worden. De huidig oefenmeester van FC Utrecht benadrukt dat Ajax of Feyenoord deze zomer echter niet bij hem hoeven aan te kloppen.

De 65-jarige Jans zit uitstekend op zijn plek bij FC Utrecht, dat hij dit seizoen vanuit de degradatiezone naar de subtop van de Eredivisie leidde. Eerder was hij succesvol bij FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente. Hij ziet het desondanks niet meer zitten om in de top van de Eredivisie aan de slag te gaan.

"Eén keer ben ik gepolst, maar meer ook niet", zegt Jans tegen Voetbal International. "Toen zat ik bij FC Groningen, het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest." Om welke club het ging, laat hij in het midden. "Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee. Doet er niet toe. Ik ben één keer gepolst en daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord. Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Niet met het idee: er ontbreekt iets."

Jans vindt het wel een 'blijk van waardering' dat hij hier en daar wordt getipt voor de vacante posities bij Ajax en Feyenoord. "Maar ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen. Ik heb nog anderhalf jaar een contract en dat dien ik minimaal uit. Ik heb het hier prima naar mijn zin."